Wednesday, 5 September 2012

Plicuri de ceai. Design ingenios.

Uneori lucrurile obisnuite pot fi transformate cu ajutorul creativitatii in ceva cu totul special. Cati dintre noi isi imagineaza plicurile de ceai altfel decat pe cele traditionale fabricate dintr-o eticheta patrata, un fir de ata si saculetul cu ceai?


Dar iata ca acestea pot fi si altfel…

Plicul de ceai tigareta

Nu mai fuma tigaretele, de acum le poti bea! Iata o idee foarte interesenta: Cigarettea.
Cigarettea sunt niste “plicuri” de ceai care arata ca tigaretele reale, impachetate ca atare, insa in loc de tutun, tigaretele au frunze de ceai. Tot ce ai de facut este sa scufunzi una intr-o cana de apa fierbinte si sa o lasi sa infuzeze. Filtrul pluteste, asa ca poti scoate fara griji plicul din cana. Asa ca, de acum incolo iti poti invita prietenii sa bea o tigara cu tine.

Plicul de ceai origami

Iata un concept de ambalare deosebit, creat de designerul rus Natalia Ponomareva. Plicul de ceai are forma de pasare origami.

Tpod

Tpod este un concept Soos pentru un plic de ceai care adauga un strop de distractie in timpul infuziei. Bineinteles doar daca unii dintre voi nu considera mai amuzant pescuitul etichetei plicului de ceai cazute din apa fierbinte.
La Tpod, aceasta eticheta are forma de barcuta din hartie (din aceea de care am invatat cu totii sa facem atunci cand eram mici). Navigare placuta in continuare!
tPod

Royal Tea

Plicurile de ceai RoyalTea sunt create de compania germana Donkey Products. Poti lua ceaiul de la ora 5 cu personalitati marcante din politica sau de ce nu, cu stripperii tai favoriti. Exista trei tipuri de ambalaj: RoyalTea, DemocraTea and StripTea, fiecare dintre ele avand cinci plicuri de ceai.

T Bag

Iata cum litera T poate lua forma unui plic de ceai…
T Bag

Tea Forté

Designerul grafic Peter Hewitt, fondatorul Tea Forté in 2003 a creat un model distinct de plic de ceai, sub forma de piramida inalta de nylon, avand in varf o eticheta sub forma de frunza.
teaforte

Plic de ceai “sportiv”

House Café a incercat sa ambaleze ceaiurile de plante intr-un mod creativ, care sa le asocieze cu un stil de viata sanatos. Etichetele plicurilor sunt imagini decupate ale unor persoane practicand sporturi in aer liber, legate de plicurile de ceai de plante. Dupa ce au fost introduse in ceainariile proprii, pentru ca oamenii au vrut sa le ia si acasa cei de la House Café le-au pus in vanzare.

Plic de ceai umeras

Fiind creatia lui Soon Mo Kang, aceste plicuri de ceai au forma unor tricouri asezate pe umerase. Aceste umerase sunt asezate in cutia care are forma de dulap, iar in momentul in care sunt folosite, sunt atarnate de marginea canii de ceai.

Plic de ceai Ineeka

Aceste plicuri de ceai au brate de carton pliabile pe margini pentru a le transforma in filtre de unica folosinta.

Bagheta de ceai

Plic de ceai luminos

Acest plic este creatia lui Wonsik Chae. Plicul contine molecule care la contactul cu substanta aflata in ceasca, printr-o reactie chimica devin fluorescente.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments


Publicat în: Diverse
Copy and Paste the code below
Email and IM
Websites
Forums

One Response

Trackback