Tuesday, 21 February 2012

Cel mai mare plic de ceai

Plic de ceaiO companie din orasul englez Portsmouth (All About Tea) a batut recordul pentru cel mai mare plic de ceai din lume.

Plicul, masurand 2.4 m x 2.4 m si cantarind 120 kg, a fost prezentat la bordul vaporului HMS Warrior in portul din Portsmouth, in data de 16 noiembrie 2011. Din cantitatea de ceai continuta in el s-ar putea face cel putin 50.000 de cesti de ceai. Probabil ca pentru acest plic, ar fi trebuit folosita cea mai mare ceasca de ceai din lume. :)

Fostul record al unui plic de ceai gigantic era de 68.49 kg si fusese stabilit de un program american de televiziune, Attack of the Show.

Se crede ca Portsmouth este locul prin care ceaiul a patruns pentru prima oara in Anglia fiind adus de catre Ecaterina de Braganza, sotia regelui Carol al II-lea al Angliei, Scotiei și Irlandei.

Noul record a fost omologat de catre Cartea Recordurilor Guinness.

Andrew Gadsden, fondatorul companiei All About Tea, a declarat: “Ceaiul este un produs tipic britanic, asa ca sunt mandru si fericit nu numai pentru ca am zdrobit fostul record, ci si pentru faptul ca l-am adus acolo unde ii este locul.”

Comments

comments

Powered by Facebook Comments


Publicat în: Diverse
Copy and Paste the code below
Email and IM
Websites
Forums