Thursday, 16 December 2010

Ceaiul si fumatul

Te poate ajuta ceaiul sa te lasi de fumat? Poate. Poate ceaiul ajuta impotriva cancerului la plamani, una dintre cele mai periculoase boli asociate fumatului? Probabil ca da.

Haideti sa abordam mai intai cea de-a doua intrebare: se presupune ca acele substante benefice care fac din ceai o bautura sanatoasa pot ajuta de asemenea in lupta impotriva efectelor cancerului la plamani. Se banuieste ca aceasta boala este cauzata in proportie de pana la 90% de fumat. Pentru a citi mai multe despre legatura dintre consumul de ceai si aceasta boala vom posta in curand, pe blogul nostru, un articol denumit Ceaiul si cancerul pulmonar.

Daca doriti ca sa nu aveti de-a face cu cancerul pulmonar si cu alte maladii asociate cu fumatul, atunci fara dubii ca cel mai bun lucru pe care il puteti face este ca sa nu va apucati niciodata de fumat! Evident, daca este prea tarziu pentru asta, cu siguranta ca urmatorul cel mai bun lucru pe care l-ati putea face este sa va lasati de fumat. Bineinteles ca oricine a incercat vreodata sa se lase de fumat va fi incantat sa va spuna ca nu este floare la ureche.

De aceea, putem spune ca rezultatele unui studiu stiintific recent dau vesti bune celor care vor sa renunte la dependenta de fumat. Dupa 20 de ani de lucru, un grup de cercetatori chinezi se pare ca a reusit confectionarea unui filtru de tigara care utilizeaza teanina din frunzele de ceai pentru a ajuta la reducerea fumatului.

Conform unui  articol publicat recent, care prezinta rezultatele cercetarii,  inhibatorii receptorilor de nicotina prezenti in filtrele pe baza de ceai sunt absorbiti de sistemul respirator si circula pana la creier unde produc efecte care favorizeaza renuntarea la fumat. Fumatorii devin treptat mai putin dependenti de nicotina, iar asta se intampla la fiecare ciclu de fumat, pana la renuntarea in totalitate.

Participantii din doua studii separate au gasit a fi mult mai usor sa se poata lasa de fumat in timpul consumarii tigarilor cu filtru pe baza de ceai. Si au facut acest lucru, culmea, fumand!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments


Publicat în: Beneficiile ceaiului
Copy and Paste the code below
Email and IM
Websites
Forums

2 Responses

18/12/2010

Felicitari adminului acestui blog plin de articole, unul mai interesant decat celalalt. Tema blogului este aleasa cu mult bun gust, la fel si tema blogului.
Bafta


06/11/2011

Beneficiile ceaiului in combaterea efectelor fumatului sunt cunoscute; cea mai buna recomandare este sa se consume ceai negru, fiind un bun inlocuitor al cafelei, unul din factorii care ingreuneaza procesul renuntarii la fumat.