Arhiva pentru categoria ‘Cum sa-l bem ?’

Wednesday, 19 December 2012

Ceai de mere si scortisoara si fursecuri la “Petrecerea de Craciun”

De cativa ani, in saptamana ce precede minunata zi a Craciunului, organizam acasa o petrecere cu ceai si cozonac :) Nimic surprinzator sau inovator pentru cele mai multe mame si bunici. Dar pentru noi si prietenii nostri, crescuti cu posibilitatea sa cumperi cozonacul gata facut, este o petrecere de zile mari intrucat ne adunam si gatim cozonacul ca la carte. In fiecare an, folosim alta reteta, in functie de bunica sau mama care ne consilieaza. :)

Saturday, 27 October 2012

Prajitura cu prune rasturnata

Pentru ca incepe un nou sezon rece, am zis ca este timpul sa fac o prajitura care sa combine aromele de toamna, dar si sa dea amploare ceaiului pe care il savurez deja :) Am deschis tot felul de retete, am dat tarcoale prin bucatarie sa vad ce am la indemana si am descoperit prune, nuci si o serie de fructe uscate. Hmmm…. toate acestea mi-au dat o idée si m-am pus pe treaba :)

Thursday, 23 August 2012

Tipuri de ceainice. Cum sa alegem?

Ceaiul pe care urmeaza sa-l bei ar trebui sa te indrume spre cel mai bun tip de ceainic pe care sa il folosesti. Ceainicele sunt disponibile sub forma de ceramica, sticla, argila, otel inoxidabil, portelan fin, etc. Unele ceainice infuzeaza mai bine anumite tipuri de ceaiuri, aducand un plus de savoare si cateodata chiar alte arome decat celelalte. De asemenea, functia estetica sau afectiva a ceainicului poate fi unul dintre motivele alegerii lui, in detrimentul functionabilitatii. Mai jos vom enumera cateva dintre cele mai comune tipuri de ceainice.

Friday, 8 June 2012

Ceai de vara. Rece si special.

Ceai de varaSoarele verii incepe sa isi faca prezenta din ce in ce mai autoritar, iar noi incepem sa ne gandim cum sa scapam de zilele toride. Un ceai rece ne poate ajuta sa trecem peste disconfortul creat de caldura excesiva, ne linisteste si ne face sa ne rasfatam cu un gust deosebit.

Ne-am gandit sa va ajutam cu patru retete speciale pe care speram ca le veti folosi cu mare placere si cu care veti avea… “O vara insorita!

Friday, 23 March 2012

Ceaiul turcesc

Astazi, pentru ca se apropie weekend-ul, ne vom apropia si noi un pic de taramurile noastre si vom invata cum sa preparam un ceai turcesc.

In timp ce chinezii si indienii se mandresc ca au descoperit si folosit ceaiul de mii de ani, turcii si-au dezvoltat un mod propriu de a prepara si a bea ceaiul negru (Çay in turca sau Camellia sinensis in limba latina), care a devenit un mod de viata pentru bogata lor cultura. Cand mergi in Turcia, ceaiul sau cafeaua (cel putin la fel de cunoscuta) va vor fi oferite ca semn de prietenie si ospitalitate, oriunde si in orice moment, inainte sau dupa orice masa.

Wednesday, 22 February 2012

Ritualul ceaiului in Rusia

SamovarPentru Olga – pentru ca mi-a vorbit atat de frumos despre traditia ceaiului in tara ei si pentru ca la fiecare vizita ne rasfata cu cele mai aromate ceaiuri!

In ultimii 200 de ani, ritualul ceaiului a devenit una dintre cele mai raspandite si mai cunoscute traditii in Rusia. Inca de la aparitia pe piata, in secolul al XVII-lea, ceaiul a devenit una dintre bauturile preferate ale rusilor, devenind nu doar o traditie culturala, ci si ajutand la crearea unei legaturi puternice intre membrii societatii.

Friday, 10 February 2012

Briose cu branza si ciocolata

“A-nceput de ieri sa cada/Cate-un fulg” … si nu a stat :)

Ma tot sucesc si rasucesc prin casa, il mai pupacesc din cand in cand pe Motanschi, am ametit de tot telecomanda si … orice fac, tot iarna e afara! Mi-am adus aminte ca atunci cand eram copil, nu ca ma bucur ca era zapada si gheata, I WAS TOTALLY IN LOVE!!! Dar de ce oare?! … Hmmmmm

Si incet, incet incep sa curga imaginile, senzatiile, mirosurile din copilarie. Mirosurile …. de scortisoara, de vanilie, de ciocolata. Si gustul…. da, gustul…

Asa ca in cautarea acestuia, am inceput sa scot din frigider, din debara:

Sunday, 29 January 2012

Fursecuri cu scortisoara, cacao si vin

fursecuri cu vinPentru ca ceaiul merge cel mai bine cu fursecuri delicioase, ne-am gandit sa initiem o serie de retete, foarte simple, care vor da un plus de savoare ceaiului din cana dumneavoastra.

Friday, 8 July 2011

6 reguli pentru cel mai bun ceai rece

Ceai Rece

Ceaiul rece este una dintre bauturile favorite pe timp de vara, fiind foarte usor de preparat de catre oricine. Probabil ca ai in dulapul din bucatarie tot ce-ti trebuie pentru a-ti prepara un delicios si racoritor ceai rece. E nevoie doar de cateva plicuri de ceai, apa si un pic de zahar si esti pregatit. In plus, preparandu-l integral, poti folosi atat zahar cat vrei, sau poti sari peste acest ingredient, adaugand doar un pic de lamaie pentru a alunga setea.

  1. Foloseste destule plicuri de ceai.
    Atunci cand produsele alimentare sunt servite reci, aromele devin plictisitoare. Un ceai mai puternic, cum ar fi cel Darjeeling, Jasmine sau ceaiul verde – trebuie sa fie destul de aromat pentru a putea fi servit rece. Foloseste doua plicuri de ceai pentru fiecare 3 cesti de apa pentru cel mai bun rezultat.
Sunday, 19 December 2010

Ceai de Crăciun

Vrei ca de Crăciun, pe lângă tradiţionalul miros de cozonac să ai şi o altfel de aromă  în casă? Vrei să-l ademeneşti pe Moşul să vină mai rapid? Atunci, alături de farfuriuţa cu cozonac serveşte un ceai de Crăciun, preparat după o reţetă simplă şi delicioasă.  Toţi vor fi încântaţi de gustul condimentat şi de aroma minunată a merişorului în combinaţie cu savoarea unui ceai negru desăvârşit. Aşa că nu iţi trebuie decât puţină răbdare şi cât de multă dragoste.