Arhiva pentru categoria ‘Ceai de plante’

Monday, 28 May 2012

Ceaiul de tei

Ceai de teiDin cele mai vechi timpuri, teiul este bine-cunoscut pentru efectele sale benefice. Teutonii considerau teiul un arbore sfant, in timp ce celtii il considerau simbol al altruismului. Credinta straveche spune ca teiul este un arbore care determina oamenii sa spuna adevarul, motiv pentru care in perioada medievala, indragostitii isi jurau dragostea eterna la umbra teiului. Teiul este intrinesc legat de noi, de romani, oferindu-i adeseori alinare lui Eminescu atunci cand se plimba in parcul Copou din Iasi :)

Tuesday, 15 November 2011

Baie de ceai

Baie de ceaiIn locul vizitarii unui Spa costisitor pentru a te bucura de o baie de ceai, te poti rasfata cu una oricand iti doresti, doar infuzand cateva plicuri de ceai in apa si turnand-o in cada.

In primul rand cateva cuvinte despre cum sa faci infuzia. Poti alege orice tip de ceai, dar cu siguranta sunt unele care pot intra in lista de favorite si pe care le vom enumera mai jos. Ai nevoie de sase plicuri de ceai pe care trebuie sa le infuzezi intr-un litru de apa foarte fierbinte (nu clocotita!). Lasati plicurile sa se inmoaie in apa pentru aproximativ zece minute. Acum, pregateste o baie fierbinte, adauga infuzia de ceai si agita apa pentru a o amesteca. Acum esti pregatit(a) pentru o baie relaxanta si plina de prospetime – rapid, ieftin si usor de preparat.