Arhiva pentru categoria ‘Ceai alb’

Monday, 13 December 2010

Ce nu stiai despre ceai…

Il bem in fiecare zi, insa poate ca nu am fost niciodata atat de curiosi incat sa vrem sa stim atatea lucruri despre ceai. Asa ca asezati-va comod cu o ceasca de ceai caldut langa d-voastra si aflati ceea ce poate nu stiati.

  • O ceasca de ceai negru contine jumatate din cantitatea de cofeina dintr-o ceasca de cafea.
  • Daca bei lapte iti poti intari oasele, insa acelasi lucru este valabil si daca bei o ceasca de ceai.
  • Intr-o singura zi, un culegator experimentat de ceai poate aduna o recolta de 32 de kilograme de ceai. Din aceasta cantitate se pot prepara aproximativ 14.000 de cesti de ceai.
  • Irlandezii sunt cei mai mari consumatori de ceai pe cap de locuitor. Fiecare dintre ei consuma circa 2,71 kg de ceai pe an! Interesant, nu?
Tuesday, 30 November 2010

Camellia sinensis (planta de ceai)

Camellia sinensis - Planta de ceaiToate ceaiurile sunt obtinute din mugurii si frunzele uscate ale arbustului Camellia Sinensis, care este originar din Asia de Sud Est.

Acest arbust este inrudit cu mult mai comunele camelii, plante ornamentale verzi pe toata perioada anului, care sunt folosite in aranjamentele peisagistice. Ca si fim si mai exacti, numele sinensis inseamna chinez, in limba latina.
Planta de ceai are frunze groase, de un verde inchis la culoare si flori de un alb delicat. Cele mai fine ceaiuri sunt obtinute din mugurele si primele doua frunze ale varfului ramurii.
Daca se folosesc si alte frunze rupte de pe crengi, ceaiul obtinut va avea un gust mai puternic si un pic mai amar.

Wednesday, 24 November 2010

Beneficiile ceaiului alb

ceai albSecole intregi, ceaiul a fost cel mai cunoscut si utilizat medicament. A fost folosit in gospodarii pentru a combate o gama variata de boli, de la tuse pana la diaree. Ceaiul face parte din cultura tarilor din Asia de Est, iar bautul ceaiului este un ritual. Oricum, beneficiile culturale ale ceaiului sunt depasite cu mult de beneficiile medicinale. Pornind de la ameliorarea stresului si ajungand la fortificarea organismului cu ajutorul antioxidantilor, ceaiul le are pe toate. Fiind disponibil in diferite forme, cum ar fi ceaiul negru sau ceaiul verde, astazi vom enumera beneficiile unui nou tip de ceai din aceasta familie, cunoscut si sub denumirea de ceai alb.
A spune ca acest tip de ceai este unul nou este o greseala. Poate fi considerat ca nou doar pentru faptul ca a cunoscut o popularizare mai mare doar in ultimii ani. Ceaiul alb a fost cultivat si folosit de catre chinezi de cel putin o mie de ani. Au trebuit sa treaca sute de ani pana cand restul lumii a reusit sa ii simta aroma.
Crescut si recoltat aproape in totalitate in provincia Fujian din China, ceaiul alb provine din aceeasi planta ca si cel negru sau verde, planta de ceai, denumita Camellia sinensis.

Thursday, 11 November 2010

Ceaiul, o placere de zi cu zi

ceasca ceaiUnii au ca placere vinovata tigarile, unii cafeaua, altii pe ambele. Pentru mine o dimineata buna nu poate incepe fara ceai si de aceea am decis sa ma apuc sa impartasesc cu voi experientele legate de acest minunat produs al naturii.

Fie ca este un ceai in adevaratul sens al cuvantului ( negru, verde, alb, oolong ) sau de cele obtinute din extensia termenului (de fructe sau de plante medicinale), ceaiul este prietenul nostru zilnic, asa ca merita atentia celor care il consumam.
De-a lungul timpului vor fi postate articole despre ceainarii, beneficiile ceaiului, metode de preparare ale ceaiurilor, produse aflate in comert si multe altele.

  • Astept cu nerabdare parerile, comentariile, sugestiile  si articolele voastre.