Wednesday, 19 December 2012

Ceai de mere si scortisoara si fursecuri la “Petrecerea de Craciun”

De cativa ani, in saptamana ce precede minunata zi a Craciunului, organizam acasa o petrecere cu ceai si cozonac :) Nimic surprinzator sau inovator pentru cele mai multe mame si bunici. Dar pentru noi si prietenii nostri, crescuti cu posibilitatea sa cumperi cozonacul gata facut, este o petrecere de zile mari intrucat ne adunam si gatim cozonacul ca la carte. In fiecare an, folosim alta reteta, in functie de bunica sau mama care ne consilieaza. :)

Anul acesta avem o dubla provocare in organizarea petrecerii. Pe de o parte este identificarea si alegerea retetei de cozonac pe care o vom folosi, iar pe de alta parte, este modul in care vom organiza petrecerea. Pana acum, o noapte de dinaintea Craciunului aducea la noi acasa minim 8-10 prieteni, care incepand cu ora 20:00 se apucau de framantat, amestecat, mirosit, adulmecat si mancat deliciosul desert traditional romanesc. In 2012, aparitia fiului nostru pe lume, ne determina sa organizam petrecerea intr-un fel putin diferit. Intrucat micutul nostru are doar trei saptamani, trebuie sa schimbam ora. In rest, mentinem traditia!


Constanta care aduce “liniste” acestei petreceri este intotdeauna ceaiul. Unul din ceaiurile preferate pentru petrecerea de cozonac este ceaiul de mere cu scortisoara. Il puteti cumpara direct din magazin sau va puteti juca putin acasa astfel incat sa delectati simturile tuturor prietenilor.

Nu este deloc complicat si aveti nevoie de:

  • 1 sau 2 mere (in functie de cantitatea pe care doriti sa o faceti);
  • cateva plicuri de ceai negru;
  • apa fierbinte;
  • miere (preferata noastra);
  • zahar sau alt indulcitor;
  • pentru un plus de savoare puteti adauga si coaja uscata de portocala.

Taiati merele in doua si adaugati o lingurita de zahar amestecat cu scortisoara. Asezati-le intr-o tava si puneti-le in cuptor pentru 15-20 de minute. Dupa ce s-au copt, taiati merele in bucatele mici, adaugati miere si cojile uscate de portocale si turnati apa fierbinte. Acoperiti vasul 5 minute, dupa care adaugati plicurile de ceai si mai lasati 5-7 minute. Va garantam ca aroma merelor coapte se va raspandi si Mosul se va grabi spre casa voastra sa guste si el din ceaiul delicat, pregatit chiar de voi!

Si pana se face cozonacul puteti savura ceaiul de mere si scortisoara alaturi de fursecurile cu scortisoara, cacao si vin.

Noi vom reveni dupa Craciun cu reteta de cozonac folosita anul acesta :)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments


Copy and Paste the code below
Email and IM
Websites
Forums