Sunday, 19 December 2010

Ceai de Crăciun

Vrei ca de Crăciun, pe lângă tradiţionalul miros de cozonac să ai şi o altfel de aromă  în casă? Vrei să-l ademeneşti pe Moşul să vină mai rapid? Atunci, alături de farfuriuţa cu cozonac serveşte un ceai de Crăciun, preparat după o reţetă simplă şi delicioasă.  Toţi vor fi încântaţi de gustul condimentat şi de aroma minunată a merişorului în combinaţie cu savoarea unui ceai negru desăvârşit. Aşa că nu iţi trebuie decât puţină răbdare şi cât de multă dragoste.

Ingrediente

  • 2 beţe de scorţişoară
  • între 6-12 boabe întregi de ienibahar
  • 1 linguriţă de cuişoare
  • 12 ceşti de apă
  • 12 plicuri de ceai negru
  • 1 ceaşcă de zahăr brun
  • 1 ceaşcă de suc de merişor (il puteţi găsi în supermarket sub denumirea mai cunoscută de “cranberry juice”)
  • 1/2 de ceaşcă de suc de portocale
  • 1/2 de ceaşcă de suc de lămâie

Cum se prepară?

  • Pentru ca după preparare să nu mai fi nevoiţi să “pescuiţi” ingredientele folosite  puneţi beţele de scorţişoară, cuişoarele si ienibaharul fie într-un saculeţ din panză legat la capăt cu o sfoară, fie într-un filtru de ceai din hârtie.
  • Puneţi apa şi punga cu condimentele într-o oală corespunzător de mare şi daţi-le într-un clocot. Apoi luaţi oala de pe foc, adaugaţi plicurile de ceai, acoperiţi vasul si lasaţi-le să se infuzeze  timp de 5 minute. Scoateţi plicurile de ceai şi punga cu condimente.  Amestecaţi şi zahărul până se topeşte. Adaugaţi şi sucurile de fructe.  Se serveşte cald, aşa ca daca prin adăugarea sucurilor ceaiul se raceste, trebuie să-l mai incalziţi.

Crăciun fericit!


Comments

comments

Powered by Facebook Comments


Publicat în: Ceai negru / Cum sa-l bem ?
Copy and Paste the code below
Email and IM
Websites
Forums

One Response

Trackback