Wednesday, 17 November 2010

Cea mai mare ceasca de ceai – Sri Lanka ( Ceylon )

In Colombo, capitala Sri Lankai, binecunoscuta pentru celebrul ceai de Ceylon (fosta denumire a teritoriului) a fost doborat recordul pentru cea mai mare ceasca de ceai. Enorma ceasca, masurand peste 3 metri in inaltime si aproape 2,5 metri in diametru.

ceasca ceai record

Foto: Cea mai mare ceasca de ceai din lume a fost umpluta cu 4,546 litri de apa, 64 de kilograme de ceai, 875 kilograme de lapte praf si 160 kilograme de zahar. Enorma cana de ceai are culoarea rosie si o capacitate de aproape 32000 de cesti normale de ceai.

Procesul de preparare a ceaiului a inceput la ora 3 dimineata cei 4000 de litri de apa fiind incalziti in boilere speciale. Trei ore mai tarziu, cele 64 de kilograme de ceai, cele 10 kg de zahar si laptele praf au fost adaugate, inainte ca infuzia sa fie pompata in gigantica ceasca de ceai cu ajutorul unor pompe special create.

Dupa stabilirea acestui record, la aproximativ o luna de zile a fost consemnat si recordul pentru cea mai mare cladire sub forma de ceainic, cea care gazduieste muzeul ceaiului din Meitan, China.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments


Publicat în: Diverse
Copy and Paste the code below
Email and IM
Websites
Forums