Friday, 8 July 2011

6 reguli pentru cel mai bun ceai rece

Ceai Rece

Ceaiul rece este una dintre bauturile favorite pe timp de vara, fiind foarte usor de preparat de catre oricine. Probabil ca ai in dulapul din bucatarie tot ce-ti trebuie pentru a-ti prepara un delicios si racoritor ceai rece. E nevoie doar de cateva plicuri de ceai, apa si un pic de zahar si esti pregatit. In plus, preparandu-l integral, poti folosi atat zahar cat vrei, sau poti sari peste acest ingredient, adaugand doar un pic de lamaie pentru a alunga setea.

  1. Foloseste destule plicuri de ceai.
    Atunci cand produsele alimentare sunt servite reci, aromele devin plictisitoare. Un ceai mai puternic, cum ar fi cel Darjeeling, Jasmine sau ceaiul verde – trebuie sa fie destul de aromat pentru a putea fi servit rece. Foloseste doua plicuri de ceai pentru fiecare 3 cesti de apa pentru cel mai bun rezultat.
  2. Nu infuza prea mult
    Daca preferi ceaiul mai tare, foloseste mai degraba mai multe plicuri de ceai, decat sa prelungesti timpul de infuzie. Prin lasarea ceaiul mai mult in apa fierbinte, favorizam eliberarea taninilor in ceai si astfel acesta poate deveni amarui.  Pentru ceaiurile mai slabe, pentru o aroma mai deosebita, e mai bine sa reduceti timpul de infuzie decat sa folositi mai putine plicuri.
  3. Adauga zaharul in apa fierbinte
    Daca vrei sa indulcesti ceaiul, adauga zaharul in ceaiul fierbinte pentru a dizolva granulele. Daca preferi sa indulcesti ceaiul inainte de servire, pentru fiecare persoana in parte, foloseste sirop de zahar, pentru ca granulele nu se vor dizolva in totalitate si vor ramane lipite pe peretii paharelor.
  4. Raceste-l inainte de a-l pune la frigider
    Daca pui ceaiul fierbinte direct in frigider, acesta va deveni tulbure. Lasa-l afara sa se raceasca inainte de a-l pune in frigider.  Daca in final, ceaiul  ajunge sa fie tulbure, incearca sa mai pui un pic de apa fierbinte peste, s-ar putea sa mearga!
  5. Pastreaza-l natural
    Nu folosi suc artificial de lamaie. Pentru cea mai buna aroma este indicat doar sucul de lamaii proaspat stoarse.
  6. Proaspat este cel mai bun
    Ceaul rece are cel mai bun gust atunci cand este proaspat preparat. Fa doar atata ceai cat poti consuma in doua-trei zile. Este foarte usor de preparat asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca ai pierde foarte mult timp pentru o noua portie.

 

Ingredient de baza pentru ceaiul rece: Siropul de zahar
Pentru a indulci ceaiul rece, folositi aceasta reteta de preparare, pentru ca siropul de zahar se amesteca cu ceaiul rece mult mai repede decat  zaharul.

Intr-o cana de masura, puneti impreuna cate o cana de zahar (250 ml) si una de apa fiarta, pana cand zaharul se topeste.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments


Copy and Paste the code below
Email and IM
Websites
Forums

One Response

20/03/2012
Ana

Buna ziua,cum se prepara ceaiurile reci in cafenele,ceainarii?multumesc